Bel mij!
026 88 111 44

Inbraakpreventie

Op het gebied van inbraakpreventie zijn er veel maatregelen die u zelf kunt treffen om de kans op een inbraak te verkleinen. Inbrekers werken graag snel. Alle maatregelen die u treft om het een inbreker lastig te maken, beperken het risico op een daadwerkelijke inbraak.

Hieronder een aantal gouden tips voor inbraakpreventie:

Deurbeveiliging

Een eenvoudige manier om uw deur beter tegen inbraak te beveiligen, is door deze op het nachtslot te draaien. Inbrekers kunnen eenvoudig met een bankpas of hard plastic kaartje uw deur openen als deze niet op nachtslot is gedraaid. Deze zogenaamde “flipper-methode” geeft geen schade aan uw deur, waardoor een inbraak meestal pas laat wordt ontdekt. Zorg verder voor goed gecertificeerd hang- en sluitwerk. ABCO Beveiliging adviseert u graag over haar uitgebreide assortiment. Als expert heeft ABCO ook een eigen bouwkundige afdeling. Dit betekent dat onze monteurs naast het aanleggen van elektronische beveiliging ook het hang- en sluitwerk kunnen aanpassen om een inbraak te vertragen.

Sociale media

Aan volgers en vrienden laten weten wat u doet en waar u naartoe gaat is natuurlijk leuk, maar kent ook een keerzijde. Voor een dief zijn sociale media als Facebook en Twitter ideale informatiebronnen om aan- en afwezigheid bij te houden. Wees dus alert op wat u deelt op sociale media!

Automatische verlichting

Inbrekers werken het liefst in het donker. Automatische verlichting met bewegingsmelders maakt het voor een inbreker veel minder aantrekkelijk om bij u in te breken.

Vakantie

Wanneer u op vakantie gaat, plakt u dan vooral geen briefjes op de deur. Ook is het niet verstandig om de gordijnen wekenlang dicht te houden. Sluit verder ramen en deuren goed af en vergeet daarbij het toilet en de garage of schuur niet.  Het is ook mogelijk om tijdens uw vakantie de opvolging van uw alarmsysteem aan te passen. Bij een melding kan dan bijvoorbeeld als eerste contact met uw buren worden opgenomen.  

Autosleutels en kostbaarheden 

Laat autosleutels en kostbaarheden nooit in het zicht liggen. Steeds vaker worden woninginbraken gepleegd om de sleutels van uw (vaak duurdere) auto te bemachtigen. Ook een sleutelrekje vlak naast de voordeur maakt het voor een dief erg eenvoudig om al uw sleutels mee te nemen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over inbraakpreventiemogelijkheden.

Certificering VNI CCV VEB Kiwa