Bel mij!
026 88 111 44

Kluizen

Om uw geld en kostbaarheden tegen een eventuele inbraak, brand of overval te beschermen, kunt u gebruik maken van een kluis of waardekast.

Het plaatsen van een kluis is een vorm van compartimentering. Hiermee brengt u extra vertragende factor aan bij een mogelijke inbraak. Na het bouwkundig beveiligen van ramen en deuren zorgt een alarmsysteem voor signalering. De laatste effectieve beveiligingsmaatregel die u dan treft is compartimentering. Een kluis is een van de meest gebruikte vormen van compartimentering.

Kluizen worden onderverdeeld in brandwerende kluizen en inbraakwerende kluizen.

Een brandwerende kluis is gebouwd om de inhoud te beschermen tegen de gevolgen van brand. Deze kluizen kennen een zogenaamde beschermingsfactor die wordt uitgedrukt in tijd (30,60 of 120 minuten). Dit geeft aan hoe lang een kluis in vuur kan staan zonder dat de inhoud verloren gaat. ABCO Beveiliging kan voor iedere toepassing een kluis bieden.

Een inbraakwerende kluis is echt ontworpen om de inhoud tegen aanvallen van buitenaf te beschermen. Ook inbraakwerende kluizen zijn ingedeeld in veiligheidsklassen. Zo is er het ECB-S keurmerk voor kluizen van hoge kwaliteit. Deze kluizen worden, afhankelijk van de waarde, gegarandeerd door verzekeraars geaccepteerd.

De aanwezigheid van kasgeld in bijvoorbeeld supermarkten, tankstations, cafetaria's of winkels brengt grote risico's met zich mee. Om overvallen, diefstal en levensbedreigende situaties te voorkomen is het verstandig zogenaamde inwerpsafes bij de kassa te plaatsen. Dit zijn afsluitbare kluizen met een inwerpmechanisme, waarin overtollig kasgeld snel kan worden afgestort.

ABCO Beveiliging levert en installeert allerlei soorten kluizen. Weten welke kluis het meest geschikt is voor u? Neem dan contact met ons op.

Certificering VNI CCV VEB Kiwa